Fazant met veenbessen, witloof en appels
2005/01/06
Knolselderpuree of pasta als bijgerecht serveren!

Beoordeling:
Toni:sterster
IngrediŽnten:
  • twee fazantenborstfilets
  • 150 gram veenbessen
  • 2 stronken witloof, in kleine stukjes
  • 1 appel (jonagold)
  • 2 dl room
  • 50 gram spekblokjes
  • 250 gram boschampignons, in stukjes versneden
  • 1 dl kippenfond
  • cognac
  • 50 gram suiker
  • kleine ui in stukjes
  • boter, peper en zout

Bereidingswijze:
  • veenbessen met wat water en suiker zachtjes laten inkoken
  • bak het spek krokant in wat boter, voeg het witloof en de appelblokjes toe
  • in andere pan de champignons bakken met de ui, flamberen met cognac en blussen met kippenfond; even laten inkoken en vervolgens room toevoegen; kruiden met zout en peper
  • alles warm houden op laag vuurtje en af en toe omscheppen
  • de fazantenfilets bakken in boter aan beide zijden en dan kruiden naar smaak
  • filets met veenbessen, witloofmengsel en champignonsaus serveren
L. Six | © | Toni Merckx